Regulament

REGULAMENTUL 
de organizare si desfasurare a concursurilor de Alergare

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORII SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI 

Competitiile ,,Maraton Tabere cu Suflet’’, „Cupa Veseliei”, „On Top of the World Run Fest”, denumite in cele ce urmeaza “Competitiile”, sunt organizate de Asociatia Tabere Cu Suflet, cu sediul in str.Pictor Obedeanu, nr.18, sector 2, Bucuresti, denumita in continuare “Organizator”.

Participantii la Competitii, denumiti in continuare “Participanti”, sunt obligati sa respecte termenii si conditiile Regulamentului Oficial al Competitiei, denumit in continuare “Regulament”.

Regulamentul Oficial este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile in Romania, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-urile competitiilor – www.maraton.taberecusuflet.ro sau http://www.ontopoftheworld.ro numite in continuare “Site”.
Prin participarea la Competitii, Participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei aplicabile si sa semneze declaratia pe proprie raspundere pusa la dispozitie de catre Organizatori.

SECTIUNEA 2. PERIOADA SI ZONA DE DESFASURARE A COMPETITIEI

2.1. Data si locul desfasurarii Competitiei:
Data Competitiei va fi anuntata din timp (cu maxim un an inainte) pe Site.

Competitia „On Top of the World Run Fest” se desfasoara la Sinaia, jud.Prahova.
Traseul este in Parcul Natural Bucegi, pe portiuni din traseul Sinaia – Vf.Omu. Startul si festivitatea de premiere si diverse activitati conexe au loc in Sinaia.

Celelalte competitii se desfasoara la Comana, jud.Giurgiu.
Traseul este in Parcul Natural Comana, iar startul, sosirea, festivitatea de premiere si diverse activitati conexe au loc in Parcul TeamXpert BikeFest de la Casa Comana

Competitia se desfasoara conform mecanismului Competitiei, asa cum este acesta detaliat in Sectiunea 3 a prezentului Regulament.

SECTIUNEA 3. MECANISMUL COMPETITIEI
 
3.1.
Participantii si desfasurarea Competitiei 

Competitiile sunt o competitie de alergare pe teren accidentat (trail-running) si se adreseaza sportivilor amatori si profesionisti. Pentru a participa, o persoana trebuie sa se inscrie pe platforma http://www.teamexpert.ro/inregistrare.php

Competitia cuprinde 4 curse distincte:
a) maraton;
b) semimaraton;
c) cros;
d) crosul copiilor;
Competitorii au dreptul sa se inscrie doar la o singura cursa.
Varsta minima la Maraton si Semimaraton este de 18 ani (impliniti in anul compeitiei), iar la Cros de 14 ani (impliniti in anul competitiei). La Crosul Copiilor pot lua parte copii sub 13 ani (impliniti in anul competitiei). Persoanele care nu au implinit varsta minima dar vor sa concureze la o categorie superioara, o pot face cu acordul scris al parintilor.

La maraton, semimaraton si cros inscrierea se face la urmatoarele categorii:

–          Open Masculin

–          Open Feminin

–          Seniori M – 40 ani impliniti in anul compeitiei sau mai mari

–          Seniori F – 40 ani impliniti in anul compeitiei sau mai mari

La copii inscrierea se face la urmatoarele categorii:

– Pitici: 7 ani impliniti in anul compeitiei sau mai mici

– Copii: 8- 9 ani impliniti in anul compeitiei

– Spiridusi: 10 – 11 ani impliniti in anul compeitiei

– Uriasi: 12 -13 ani impliniti in anul compeitiei

3.2. Distante de parcurs  

 – Maraton –  42.2 km

– Semimaraton – 21.6 km

– Cros – o tura de aprox 9.5 km

– Crosul Copiilor – o tura de aprox 1.5 km. Concurenti la categoria Pitici (7 ani impliniti in anul compeitiei sau mai mici) vor parcurge un traseu de 500 m.

3.3. Traseul de concurs 

Traseul de concurs va fi semnalizat de catre organizatori prin benzi rosu alb si sageti rosii pe copaci si sageti din lemn.

3.4. Inscriere
Pentru a participa, o persoana trebuie sa se inscrie online pe platforma http://www.teamexpert.ro/inregistrare.php. Inscrierile se pot face intr-un interval bine determinat, incheindu-se cu cateva zile inainte de startul Competitiei. Inscrierea este validata dupa achitarea taxei de participare si confirmarea platii. Pentru a evita aglomerarea traseului si pentru desfasurarea in siguranta a competitiei, numarul participantilor este limitat .

Validarea inscrierii se face dupa ce participantul confirma plata si aceasta este verificata.

Prin inscrierea la Competitii, Participantii isi dau acordul ca Organizatorul sa poate utiliza orice imagine foto / video cu Participantii, din timpul Competitiilor sau Antrenamentelor, in scopul promovarii Competitiilor si a Valorilor sale. Participantul este de acord sa cedeaza drepturile de folosire a imaginilor foto / video, in care acestia apar singuri sau in grup, static sau in miscare, in timpul Competitiei.

3.5. Taxa de inscriere

Taxele de inscriere difera de la o categorie la alta si vor fi anuntate din timp pe Site.

Taxa de participare nu se ramburseaza in cazul in care concursul se anuleaza din motive ce tin de Forta Majora, asa cum aceasta este mentionata in Lege, sau daca Participantul nu se poate prezenta la start, indiferent din ce motiv.

Organizatorul poate decide schimbarea datei / locului de desfasurare, in cazul in care conditiile meteo afecteaza Siguranta Participantilor. In aceasta situatie taxa de participare nu se ramburseaza.

3.6. Echipament

Concurentii vor paticipa la competitie cu propriul echipament. Se recomanda concurentilor sa se protejeze impotriva tantarilor si a insectelor ce pot fi intalnite pe traseele din padure.

3.7. Numere de concurs

Numerele de concurs vor fi puse la dispozitie de catre organizatori si se vor inmana concurentilor dupa verificarea datelor din CI (CNP), precum si completarea si semnarea declaratiilor pe propria raspundere.
Numerele de concurs se vor atasa pe partea din fata, pe imbracamintea de alergare a fiecarui concurent, astfel incat sa fie vizibile.

3.8. Start si Limite de timp

Startul la categoriile Maraton, Semimaraton va fi simultan. Startul la Cros poate fi decalat. Startul la Crosul Copiilor va fi separat de startul celorlalte curse. Programul va fi anuntat inaintea competitiei pe Site.

Limita de timp pentru parcurgerea traseului de Maraton este de 5 ore, la Semimaraton 3 ore, iar la Cros 1,5 ore. Concurentii care depasesc limita de timp vor fi trecuti in clasament cu overtime (OVT).

3.9. Stabilirea rezultatelor

Clasamentul pentru fiecare categorie se face in ordinea in care se trece linia de sosire.
Se vor intocmi clasamente separate pentru fiecare cursa si categorie. Vezi Categoriile

Vor fi premiate doar categoriile cu minim 3 concurenti. 

 3.10. Arbitrii de traseu

In diferite puncte ale traseului de alergare vor fi amplasati Arbitri care vor inregistra fiecare trecere a concurentilor prin punctul respectiv. La sfarsitul cursei, Participantii care nu au cumulat numarul total de treceri prin toate punctele de control vor fi descalificati.

Organizatorul isi rezerva dreptul de-a opri un Participant in următoarele cazuri : – s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei. – in cazuri excepţionale.

Orice Participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv, trebuie sa informeze Organizatorul imediat la unul din urmatoarele locuri: la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numărul de urgenta care este afisat la inscriere.

Retragerea din traseu se face pe raspunderea Participantului.

 3.11 Conservarea naturii:

Lăsarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurător va atrage după sine descalificarea.

3.12 Penalizări:

Participantii vor fi descalificati in urmatoarele cazuri:

– daca nu trec printr-un punct de arbitraj

– nerespectarea mediului înconjurător,

– nerespectarea regulilor competiţiei

– lipsa de respect si fair play fata de alţi concurenti, organizatori, sponsori, public, etc

3.13 Contestaţii:

Orice Participant poate face o contestaţie împotriva deciziilor oficialilor. Contestaţia se va depune la Organizator, in scris, la 15 minute de la comunicarea deciziei, impreuna cu o taxa de 100 Ron. Functie de natura contestatiei, rezolvarea se va face in următoarele 30 minute. Taxa va fi înapoiata petentului, daca contestaţia va fi acceptata.

3.14 Titluri si premii

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare categorie a curselor. La Maraton, la categoria Open, vor fi premiati toti concurenti.
Contribuita organizatorilor la fondul de premiere consta in: diplome, cupe, medalii si premii in bani. Sponsorii care se implica in acest proiect pot oferi premii in bani, produse sau vouchere de produse si servicii.

Premiile vor fi anuntate pe Site inainte de inceperea Competitiei.

Festivitatea oficiala de premiere va avea loc dupa incheierea curselor.

In conformitate cu legislatia in vigoare, Organizatorul va face publice numele castigatorilor si premiile acordate in cadrul acestei Competitii. Lista castigatorilor va fi publicata dupa incheierea Competitiei pe Site.

 SECTIUNEA 4. CONDITII GENERALE

4.1 Fair Play

Participantii trebui sa ştie si sa tina cont de faptul ca nici un premiu nu este mai presus de sănătatea si viata lui si/sau a altor participanţi si sa acţioneze in consecinţa atunci când simt sau observa un pericol.

Participantii trebuie sa dea dovada de fair play si prietenie si sa acţioneze in consecinţa atunci când situaţia o cere.

Participantii trebuie sa ştie si sa aibă o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranţa ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitiilor, mediul si condiţiile in care se desfasoara acestea.

 

4.2 Disclaimer si Confidentialitatea datelor cu caracter personal

Organizatorii se obliga, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal. Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor/ castigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei in vigoare.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe Site si la locul de desfasurare a competitiei.

Prin înscriere fiecare participant confirma ca a citit, inteles si acceptat condiţiile de participare din acest Regulament, inclusiv Declaratia de Asumare a Responsabilitatii, isi asuma riscurile participării la evenimentele Asociatiei Tabere Cu Suflet si este responsabil pentru propriile acţiuni, tinand cont de circumstanţe relevante ca: schimbarea vremii, trafic, condiţii meteo, zona in care se afla, echipament.

Up

______________________________________________________