Regulament Duatlon

Duatlon Tabere Cu Suflet

– REGULAMENT-

Competitia Duatlon Tabere cu Suflet, denumita in cele ce urmeaza Competitia, este organizata de Asociatia Tabere Cu Suflet, cu sediul in str.Pictor Obedeanu, nr.18, sector 2, Bucuresti, denumita in continuare Organizator.

Competitia este compusa din doua probe: mountaibike si trail running, care se desfasoara in cadrul a doua competitii distincte: Cupa Tabere cu Suflet MTB (proba de mountainbike) si Maratonul Tabere cu Suflet (proba de trail running).

La Competitie pot lua parte toti concurentii inscrisi la cele doua competitii (Cupa Tabere cu Suflet MTB si Maratonul Tabere cu Suflet), denumiti in continuare Participanti. Participantii aleg sa respecte termenii si conditiile Regulamentelor fiecarei din aceste competitii, precum si Regulamentul Oficial al Competitiei de Duatlon, reunite in continuare sub denumirea de Regulament.

Regulamentul este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile in Romania, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul competitie – http://www.maraton.taberecusuflet.ro/duatlon/, numit in continuare Site.
Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei aplicabile si sa semneze declaratia pe proprie raspundere pusa la dispozitie de catre Organizatori.

Desfasurare
Competitia se va desfasura la Azuga, jud, Prahova, la Bucuresti sau la Comana, jud.Giurgiu.

Cupa Tabere cu Suflet MTB conteaza ca proba de ciclism, iar Maratonul Tabere cu Suflet – ca proba de alergare.

Organizatorul poate decide schimbarea datei / locului de desfasurare, in cazul in care conditiile meteo afecteaza Siguranta Participantilor. In aceasta sitiuatie taxa de participare nu se ramburseaza.

Traseele de parcurs la proba de mountainbike au lungimea de 10 km (Copii), 20 km (Easy) si 40 km (Profi) iar la proba de trail running au 0.8 / 1.6 km (Copii), 10 km (Cros), 21 km (Semimaraton) si 42 km (Maraton).

Inscriere

Competitie se adreseaza copiilor si adultilor, sportivi amatori sau profesionisti. Pentru a participa, o persoana trebuie sa se inscrie pe Site, sa ia la cunostinta despre conditiile de desfasurare, exprimandu-si acordul cu acestea, sa semneze declaratia de asumare a responsabilitatii si sa plateasca contravaloarea taxei de participare in maxim 5 zile de la inscreiere. Taxa de participare da dreptul de a participa la  2 competitii: Cupa Tabere cu Suflet MTB si Maraton Tabere cu Suflet.

Categorii

Competitia Duatlon Tabere cu Suflet de la Bucuresti Divertiland are 16 categorii, 10 pentru copii si 12 pentru adulti:

Piticoti B 5 ani sau mai mici Crosul Copiilor / Cursa Tricicletelor
Piticoti F 5 ani sau mai mici Crosul Copiilor / Cursa Tricicletelor
Pitici B 6-7 10 km MTB + 1 km TR
Pitici F 6-7 10 km MTB + 1 km TR
Copii B 8 – 9 10 km MTB + 1 km TR
Copii F 8 – 9 10 km MTB + 1 km TR
Spiridusi B 10 – 11 10 km MTB + 1 km TR
Spiridusi F 10 – 11 10 km MTB + 1 km TR
Uriasi B 12 – 13 10 km MTB + 1 km TR
Uriasi F 12 – 13 10 km MTB + 1 km TR
Easy B General 20 km MTB + 10 km TR
Easy F General 20 km MTB + 10 km TR
Profi B General 20 km MTB + 21 km TR
Profi F General 20 km MTB + 21 km TR
Elite B General 20 km MTB + 42 km TR
Elite F General 20 km MTB + 42 km TR

Competitia Duatlon Tabere cu Suflet – Comana are 20 de categorii, 8 pentru copii si 12 pentru adulti:

Pitici B 7 ani sau mai mici Crosul Copiilor I
Pitici F 7 ani sau mai mici Crosul Copiilor I
Copii B 8 – 9 Crosul Copiilor II
Copii F 8 – 9 Crosul Copiilor II
Spiridusi B 10 – 11 Crosul Copiilor II
Spiridusi F 10 – 11 Crosul Copiilor II
Uriasi B 12 – 13 Crosul Copiilor II
Uriasi F 12 – 13 Crosul Copiilor II
Easy B General 20 km MTB + 10 km TR
Easy F General 20 km MTB + 10 km TR
Semimaraton Easy B General 20 km MTB + 20 km TR
Semimaraton Easy F General 20 km MTB + 20 km TR
Maraton Easy B General 20 km MTB + 40 km TR
Maraton Easy F General 20 km MTB + 40 km TR
Cros Profi B General 40 km MTB + 10 km TR
Cros Profi F General 40 km MTB + 10 km TR
Semimaraton Profi B General 40 km MTB + 20 km TR
Semimaraton Profi F General 40 km MTB + 20 km TR
Ultra 40×2 B General 40 km MTB + 40 km TR
Ultra 40×2 F General 40 km MTB + 40 km TR

Categoriile de copii sunt functie de varsta si se iau dupa anul nasterii, iar categoriile de adulti sunt functie de combinatia de trasee aleasa.

Clasamentul pentru fiecare categorie se face prin adunarea timpilor de la cele doua probe. Se vor intocmi clasamente separate pentru fiecare categorie la care sunt minim 3 concurenti.

In conformitate cu legislatia in vigoare, Organizatorul va face publice numele castigatorilor si premiile acordate in cadrul Competitiei. Lista castigatorilor va fi publicata pe Site, dupa incheierea Competitiei .

Probele vor fi cronometrate cu cipuri sau manual. In masura in care sistemul informatic nu poate procesa datele in ziua competitiei, premierea poate fi facuta in alta zi.

Echipament

Concurentii vor paticipa la competitie cu propriul echipament.

La proba de mountainbike, participantii trebuie sa detina pe toata durata probei o bicicleta echipata off road, cu numar valid montat pe ghidon si casca pe cap cu curelusa stransa. Pot fi schimbate piese de pe bicicleta in timpul cursei, mai putin cadrul bicicletei. Linia de sosire trebuie trecuta pe bicicleta. Fiecare Participant este responsabil pentru intretinerea bicicletei pe parcursul probei, ca urmare este indicat ca Participantul sa aiba minim o camera de rezerva, pompa si trusa de scule. Se recomanda concurentilor sa se protejeze impotriva tantarilor si a insectelor ce pot fi intalnite pe traseele din padure.

De asemenea recomandam ca Participantii sa aiba la ei apa, si un telefon incarcat, cu numarul Organizatorului in memorie.

Numarul de concurs va fi primit impreuna cu kitul de start, in momentul validarii inscrierii. Numarul de concurs trebuie sa fie vizibil din fata pe toata durata cursei.

Nerespectarea acestui lucru sau lipsa numarului de concurs va atrage dupa sine descalificarea.

Numere de concurs

Numerele de concurs vor fi puse la dispozitie de catre organizatori si se vor inmana concurentilor, inainte de fiecare proba, dupa verificarea datelor din CI (CNP), precum si completarea si semnarea declaratiilor pe propria raspundere.
Numerele de concurs se vor atasa pe partea din fata, pe imbracamintea de alergare a fiecarui concurent, astfel incat sa fie vizibile.

Penalizări:

Participantii vor fi descalificati in urmatoarele cazuri:

– daca nu trec printr-un punct de arbitraj

– lăsarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurător

– nerespectarea regulilor competiţiei

– lipsa de respect si fair play fata de alţi participanţi, oficiali, public, etc

Contestaţii:

Orice Participant poate face o contestaţie împotriva deciziilor oficialilor. Contestaţia se va depune la Organizator, in scris, la maxim 30 minute de la comunicarea deciziei, impreuna cu o taxa de 100 Ron. Functie de natura contestatiei, rezolvarea se va face in următoarele 30 minute. Taxa va fi înapoiata petentului, daca contestaţia va fi acceptata.

Fair Play

Participantii trebui sa ştie si sa tina cont de faptul ca nici un premiu nu este mai presus de sănătatea si viata lui si/sau a altor participanţi si sa acţioneze in consecinţa atunci când simt sau observa un pericol.

Participantii trebuie sa dea dovada de fair play si prietenie si sa acţioneze in consecinţa atunci când situaţia o cere.

Participantii trebuie sa ştie si sa aibă o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranţa ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitiilor, mediul si condiţiile in care se desfasoara acestea.

Disclaimer si Confidentialitatea datelor cu caracter personal

Prin inscrierea la acest concurs, Participantii isi dau acordul ca Organizatorul sa poate utiliza orice imagine cu Participantii in scopul promovarii Competitiei si a beneficiilor miscarii in aer liber in general.

Organizatorii se obliga, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal. Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor/ castigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei in vigoare.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe Site si la locul de desfasurare a competitiei.

Prin înscriere fiecare participant confirma ca a citit, inteles si acceptat condiţiile de participare din acest Regulament, isi asuma riscurile participării la evenimentele Asociatiei Tabere Cu Suflet si este responsabil pentru propriile acţiuni, tinand cont de circumstanţe relevante ca: schimbarea vremii, trafic, condiţii meteo, zona in care se afla, echipament.

Linkuri utile:

Regulament Cupa Tabere cu Suflet MTB

Regulament Maraton Tabere cu Suflet

Up

______________________________________________________