Ghidul Participantului

Ridicarea Kitului.  Kitul de start se va ridica de la start inaintea competitiei. Vezi Programul

Locul de desfasurare. Startul si sosirea sunt in parcarea de la baza partiei Cazacu, din Azuga.

Antrenament si Incalzire. Recomandam efectuarea unor sesiuni de antrenament inaintea cursei. De asemenea, inaintea cursei este bine sa va incalziti corespunzator. Prin incalzire, organismul se pregateste pentru efectuarea efortului care va urma, reducand la minimum sau eliminand urmarile nefavorabile care se manifesta mai ales in perioada de acomodare pe traseu.

Startul. Startul se va da decalat functie de traseu. Fiecare rider trebuie sa fie atent la indicatiile organizatorului si sa urmareasca programul anuntat pe site pentru a nu intarzia la start.

Cronometrarea. Cronometrarea participantilor se face cu ajutorul cipului de cronometrare sau manual. Conform normelor impuse de Federatia de specialitate, ceasul porneste pentru toti participantii la ora cand se striga start.

Timpul limita. Impunerea timpului limita de parcurgere a traseului are rolul de a spori siguranta tuturor participantilor. Timpul limita este de 5:00 ore pentru parcurgerea traseului de Maraton (42 km)

Dozeaza-ti efortul! Verifica-ti ritmul cardiac si nu face un efort mai mare decat poate organismul tau. Nu uita ca primul maratonist nu a supravietuit cursei sale.

Prim-ajutor: Primul-ajutor este oferit de Serviciul de Ambulanta. Pentru zonele in care ambulanta nu poate patrunde, accesul se face cu un ATV, cu o masina de teren sau cu echipamentul din dotarea serviciului Salvamont.

Hidratare si alimentare Este important sa te alimentezi corespunzator inainte de cursa. De asemenea, la concurs sunt 3 puncte de alimentare si de hidratare. Punctele sunt dispuse astfel incat traseul trece pe langa ele din 5 in 5 km.

Masini. Incepand cu editia 2013, Administratia Parcului Natural Comana nu mai acorda aviz favorabil pentru desfasurare competitiei decat cu conditia sa nu se blocheze traficul de masini. Riderii trebuie sa respecte regulile de circulatie si sa dea dovada de atentie in portiunile de traseu de pe drumul forestier.

Deseurile. Daca ai ceva de aruncat, te rugam sa o faci in punctele de control sau la punctele de alimentare.

Abandon In cazul in care abandonezi, trimite un SMS la numerele de urgenta mentionate pe numarul de concurs, prin care anunti numarul, numele si motivul abandonului.

Accidente Este posibil ca in caz de accident al unui participant, tu sa fii la fata locului inainte echipelor medicale. In acest caz trebuie sa procedezi astfel:

  • Daca esti primul la fata locului. Opreste-te si ajuta persoana accidentata. Aduna cat mai multe informatii despre accident si trauma si transmite-le la numerele de urgenta aflate pe numarul de concurs.
  • Daca esti al doilea la fata locului. Preia informatiile de la primul ajuns la fata locului si anunta cel mai apropiat punct de control, punct intermediar sau orice alt oficial al cursei.
  • Daca ajungi mai tarziu. Opreste-te, vezi daca ai cum sa ajuti, iar daca nu, continua cursa.

Distreaza-te! Daca este primul concurs sau chiar daca ai mai multa experienta, bucura-te de zi si de traseu. Este cu adevarat frumos!

Important Ramai pana la finalul festivitatii de premiere pentru ca data viitoare, cand vei castiga, cu cat e mai multa lume sa te aplaude cu atat de vei bucura mai mult! Unde mai pui ca la tombola pot participa doar cei prezenti:)