De ce un Maraton la Comana

Parcul Natural Comana este un loc magic. Nimic nu pare sa se potriveasca mai bine aici precum un maraton de alergare.

In ultimii 2 ani am organizat 4 competitii de mountainbike la Comana si de fiecare data cand marcam traseele, frumusetile din Parcul Natural Comana imi umpleau sufletul si imi alungau tristetile.
Daca as fi trait in vremea lui Sadoveanu ar fi fost momentul sa va povestesc despre peisajul surprinzator ce rasare la fiecare colt de deal, despre miresmele si Bujorii primaverii, despre racoarea padurii in zilele de vara sau despre covorul galben placut la alergat ce se asterne toamna, despre izvoarele ce dreneaza Padurea cat sa poti alerga chiar si dupa ploaie, izvoare cristaline ca la munte, nu salcii ca la campie, despre Lacul Comana ce ascunde tot felul de pasari rare ce imi amintesc de Delta de la Mare si despre multe altele.
Dar suntem in anul 2012, asa ca o sa va spun doar ca Padurea Comana are ceva magic, caci oricat de trist sau obosit as fi, de acolo ma intorc mereu senin si cu fruntea descretita:)

La competitiile de mountainbike marcarea nu este usoara. Vitezele sunt mari si trebuie sa te pui mereu in pielea unuia care goneste cu 25 km / h si capul in pamant.
De fiecare data cand cand stateam in fata unei intersectii si ma gandeam cum sa marchez mai bine, desi atins de vraja Padurii, simteam un mare regret ca cei care concureaza, mai ales fruntasii, nu au cum sa simta aceasta magie.
Liderul unei echipe de mountainbike spunea ca nu ii intelege pe cei care afirma despre un traseu ca este frumos. „Ce vad ei in timpul unui concurs? In afara de roata celui din fata nimic” spunea el.
Atunci, am inteles ca Padurea Comana este un loc mai potrivit pentru un Maraton decat pentru un concurs de mountainbike.

Am simtit acest lucru atat de clar incat nici fobia pentru alergarea care chinuie genunchi obositi de atatea cristiane nu ne-a dat inapoi. Si uite asa a aparut ideea unui Maraton la Comana.

De ce ‘Tabere cu Suflet’ este mai simplu de explicat.
Inca de la inceput am considerat intrecerile sportive un factor important pentru motivarea si educarea copiilor. Am creat Cupa Tabere cu Suflet, initial doar un concurs de schi, care a crescut si a devenit in scurt timp o competitie multisportiva din care nu se putea sa lipseasca atletismul sau trail runningul, cum vreti sa ii spuneti.
Asa s-a nascut Maratonul Tabere cu Suflet, o competitie care, speram noi, sa va umple de bucurie, adulti si copii, asa cum ne-a bucurat si pe noi atunci cand am creat-o:)

Va asteptam cu drag sa alergam de Echinoctiu!

Despre Radu

http://radusavin.ro
Acest articol a fost publicat în 2012, Maraton și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.